Competitie Schermers

Trainingen voor competitie schermers

Met de gevorderden wordt er op maandag tussen 20:00 en 21:00 getraind of op donderdag tussen 20:00 en 22:00. Op zondag voormiddag tussen 9:00 en 11:00 wordt er specifiek gewerkt rond de fysiek van onze schermers via specifieke oefeningen.

Wij bouwen onze trainingen voor beginnende volwassenen op in 3 delen.


Opwarming

Tijdens de opwarmingen wordt er gewerkt aan de algemene fysiek van onze schermers. Lenigheid, kracht en snelle spieren zijn essentieel in onze sport. Afhankelijk van de focus van de les wordt er op een deelaspect hiervan gewerkt.


Privé lessen

Gevorderde schermers gaan na de opwarming op de pistes aan het werk en worden tijdens hun matchen gecoached. Het meeste leren ze met wat begeleiding van elkaar.
Voor het bijbrengen van techniek worden de beginnende schermers individueel bij ofwel de coach van het beenwerk of bij de coach van de armparades geroepen, waar ze privé werken op de meest kritieke punten. Hierna mogen ook zij naar de pistes.


Vrije partijen

Een vrije partij zijn matches tussen gevorderde en beginnende schermers, tussen beginnende schermers onderling of gevorderden onderling. Het doel is leren van elkaar. De schermstijl van anderen leren lezen en hieruit een eigen tactiek bedenken. Een cruciale eigenschap van een goede schermer.

Schermen is schaken tegen topsnelheid en dat kan je enkel leren door het te doen.


Donderdag

Op donderdag wordt er op afspraak tussen 20:00 en 21:00 specifiek gewerkt met de competitie schermers. De focus van deze lessen is sterk afhankelijk van de voorafgaande competities. Deze worden immers afgestemd op de noden van de competitieploeg.


Op zondag

Op zondagse trainingen nemen we het anders aan. Na de opwarming volgen er geen privélessen of vrije partijen maar wordt er stevig doorgewerkt op de fysiek van onze schermers. Dit kunnen groepssessies zijn rond kracht, lenigheid, snelheid of meer geleide tactische oefeningen zijn op de piste. Hier is ook plaats voor competitie training.

© 2020 Schermkring Lafayette, All rights reserved